Επίσκεψη στην 114 Πτέρυγα Μάχης – 3/2016

Οι μαθητές των ειδικοτήτων των τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών/Ηλεκτρολογίας της Β’ & Γ’ Τάξης του 6ου ΕΠΑΛ Αθηνών μία ψυχρή (καιρικά) μέρα του Μαρτίου του 2016 επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα.

Η 114 πτέρυγα μάχης

Η 114 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας, με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια. Η Αεροπορική Βάση Τανάγρας χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό αεροδρόμιο κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’50. Τότε, με τη συμβολή του ΝΑΤΟ, αναβαθμίστηκε σε κυρίως αεροδρόμιο. Η 114 ΠΜ οργανώθηκε τον Αύγουστο του ’56 κάτω από τη δικαιοδοσία του 28ου Αρχηγείου Τακτικής Διοίκησης.

Πηγή

Εντυπώσεις από την επίσκεψή μας

Το στρατιωτικό αλλά και πολιτικό προσωπικό της μονάδας μας ξενάγησαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις, στους εξομοιωτές πτήσης, στις μονάδες συντήρησης και μας εξήγησαν τους τρόπους λειτουργίας της μονάδας. Επίσης μας έκαναν μία ενημερωτική ομιλία επαγγελματικού προσανατολισμού για τους δρόμους που ανοίγονται στις μονάδες της Αεροπορίας για τους μαθητές των ειδικοτήτων μας.

Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία …

Οι συνοδοί καθηγητές & οι μαθητές

  • Επίσκεψη στην 114 Πτέρυγα Μάχης - 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *