Σχετικά με τον Ιστότοπο

Λίγη Ιστορία

Ο Διαδικτυακός τόπος της μονάδας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Α’ Αθηνών (Αμπελοκήπων) είναι διαθέσιμος από το 2002 εξυπηρετώντας τις ανάγκες του σχολείου μας συγκεκριμένα:

 • 2011 – 2017  (Προηγούμενος Ιστότοπος)
  • Ευθύνη Περιεχομένου: Φίλιππος Δεληγιάννης Διευθυντής
  • Διαχείριση Ιστότοπου: Γεώργιος Σταυρόπουλος Εκπαιδευτικός
 • 2007 – 2011  (Προηγούμενος Ιστότοπος)
  • Ευθύνη Περιεχομένου: Ευάγγελος Τσούμας Διευθυντής
  • Διαχείριση Ιστότοπου: Γεώργιος Σταυρόπουλος Εκπαιδευτικός
 • 2002 – 2007 (Προηγούμενος Ιστότοπος)
  • Ευθύνη Περιεχομένου: Αλέξης Νικολόπουλος Διευθυντής
  • Διαχείριση Ιστότοπου: Γεώργιος Σταυρόπουλος Εκπαιδευτικός
Νέος Διαδικτυακός Τόπος

Από τον Ιανουάριο  του 2018 είναι ενεργός (On Line) ο ΝΕΟΣ Διαδικτυακός τόπος ο οποίος επανασχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την αρχή με εξ’ ολοκλήρου Νέο & Πρωτότυπο υλικό και περιεχόμενο, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και με γνώμονα τις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. 

Στις ιστοσελίδες μας θα περιλαμβάνονται θέματα, ενημέρωσης, θα διαμοιράζεται εκπαιδευτικό υλικό, θα προσφέρονται τρόποι ανταλλαγής ιδεών και απόψεων. Συνάμα όμως θα γίνεται και ανάδειξη της προσπάθειας του έμψυχου δυναμικού του σχολείου μας.


Σκοπός & Στόχοι

Με την αλληλεπίδραση και την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, την προβολή του πλήθους των έργων που εκπονούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς της μονάδας, των ποικίλων δραστηριοτήτων, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των ημερίδων, των συνεδρίων και των διαγωνισμών που συμμετέχουμε. Με το διαμοιρασμό εκπαιδευτικού υλικού, την αξιοποίηση των ΤΠΕ και τα διάφορα εκπαιδευτικά δρώμενα,  φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε νέα κίνητρα για όλα τα μέλη της κοινότητας των σχολείων μας αλλά της ευρύτερης κοινωνίας της οποίας επιθυμούμε να είμαστε ενεργά μέλη.

Στόχος μας είναι τέλος, να προσφέρουμε νέους και  πιο ευέλικτους τρόπους διεπαφής, και επικοινωνίας,  με τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους, με το προσωπικό των μονάδων μας αλλά και την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, αυξάνοντας και βελτιώνοντας έτσι την μεταξύ μας ανάδραση και τη συνεργασία. Η προσπάθεια βελτίωσης, συμπλήρωσης και ανανέωσης του περιεχομένου θα είναι συνεχής, διαρκής κυρίως όμως, συλλογικής.


Τεχνικά Στοιχεία

Ο Διαδικτυακός τόπος φιλοξενείται στους διακομιστές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και κατασκευάστηκε με το WordPress.

Το WordPress ένα δωρεάν σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS Content Management System) ανοιχτού κώδικα και έχει μία μεγάλη παγκόσμια κοινότητα ανάπτυξης  και υποστήριξης. Όλα τα πρόσθετα (plugins) που χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια ή μετά από παρεμβάσεις και τροποποιήσεις στον κώδικά τους είναι ή εντελώς δωρεάν ή στη δωρεάν έκδοσή τους. Οι ιστοσελίδες οι οποίες βλέπεται να προβάλλονται από τους φυλλομετρητές (browsers) των επιτραπέζιων, των φορητών ή των κινητών συσκευών σας, παράγονται και προσαρμόζονται δυναμικά στις οθόνες σας και για τη δημιουργία τους χρησιμοποιούνται από το σύστημα και τα επιμέρους πρόσθετα, τεχνολογίες όπως: PHP, MySQL, HTML, CSS, AJAX, XML, JavaScript.

Ο σχεδιασμός, η επιλογή θέματος, διάταξης, χρωμάτων, γραμματοσειρών, στυλ εμφάνισης και χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών, έγινε κατόπιν μελέτης,  εκτενούς ανάλυσης, και πολλών δοκιμών, στοχεύοντας στην απροβλημάτιστη και εύκολη χρήση, στην μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα, στην ασφάλεια, στην ευχάριστη και ξεκούραστη πλοήγηση και ιδιαίτερα στη λειτουργικότητα.


Πολιτική

Η μονάδα ακολουθεί πολιτική ορθής χρήσης ώστε το περιεχόμενο των δημοσιευμένων κειμένων/άρθρων αλλά και των αναρτημένων σχολίων*, να μην είναι προσβλητικό, να μη θίγει καταστάσεις ή πρόσωπα, και γενικά να ακολουθεί τους κοινά αποδεκτούς κανόνες ευγένειας και σεβασμού. Επίσης, το οπτικό υλικό που περιλαμβάνεται επιλέγεται ώστε να μη θίγει και να μην εκθέτει τα εικονιζόμενα πρόσωπα,  να μη περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μαθητών (πχ συνδυασμένες φωτογραφίες, με ονόματα, δνσεις ή άλλα προσωπικά στοιχεία), να τροποποιείται όπου απαιτείται ή να παρουσιάζεται με συγκεκριμένο τρόπο (μακρινές φωτογραφίες, συγκεκριμένη γωνία λήψης, χαμηλή ανάλυση, επεξεργασία προσώπων ή χαμηλή ποιότητα φωτογραφιών κλπ) ή να έχει τη συγκατάθεση των ενηλίκων μαθητών ή των κηδεμόνων των ανηλίκων μαθητών. Για αυτούς τους λόγους ζητείται από τους κηδεμόνες να υποβάλλουν σχετική δήλωση/συγκατάθεση.

Για οποιοδήποτε λόγο ή θέμα αφορά στην ιστοσελίδα ή στο περιεχόμενό της μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο ή τους υπευθύνους της ιστοσελίδας. Μη ξεχάσετε να διαβάσετε τη δήλωση αποποίησης (Disclaimer) αλλά και τους όρους χρήσης (Copyright).

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση !!!


ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ

Ευθύνη Περιεχομένου

Φίλιππος Δεληγιάννης

Διευθυντής 1ου ΕΚ Αθηνών


Σχεδίαση/Υλοποίηση/Διαχείριση

Αναστάσιος Χατζηπαπαδόπουλος

Υπεύθυνος Τομέα Πληροφορικής 1ου ΕΚ Αθηνών


 

*Σε κάθε δημοσιευμένο άρθρο και προκειμένου να προωθείται η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία με τους αναγνώστες/επισκέπτες, επιτρέπεται η ανάρτηση σχολίων τα οποία και θα εμφανίζονται μετά από έγκριση από τους διαχειριστές και μόνο εάν το περιεχόμενό τους συνάδει με το υπόλοιπο περιεχόμενο του ιστότοπου, δηλαδή δεν είναι προσβλητικό, δε θίγει καταστάσεις ή πρόσωπα και  γενικά ακολουθεί τους κοινά αποδεκτούς κανόνες ευγένειας και σεβασμού.

Comments are closed.