Επίσκεψη στον πλανήτη? Άρη – 3/2017

Περιγραφή Επίσκεψης

Ναι καλά ακούσατε τον Μάρτιο του 2017 οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής του 6ου ΕΠΑΛ Αθηνών, πάτησαν στον Άρη … όχι όμως στον γνωστό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος αλλά στον επίσης όμως εντυπωσιακό υπερυπολογιστή που βρίσκεται στα υπόγεια του κτηρίου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Ο υπερυπολογιστής ARIS

Ο ARIS (Advanced Research Information System) λοιπόν  είναι ο πρώτος υπερυπολογιστής που δημιουργήθηκε το 2015 και  ο οποίος έκτοτε βρισκεται στη διάθεση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Κατατάσσεται στους 500 πιο γρήγορους υπολογιστές του κόσμου και η διαχείρισή του γίνεται από τα εξειδικευμένα στελέχη του ΕΔΕΤ (Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας).

Η αρχική ταλαιπωρία (25-30′ Περπάτημα) καθότι έτυχε εκείνη την όμορφη ημέρα του Μαρτίου να έχουν απεργία τα ΜΜΜ ξεχάστηκε αμέσως μόλις άρχισε η ξενάγηση. Τα στελέχη του ΕΔΕΤ μας ενημέρωσαν για τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο λειτουργίας του ARIS και των εντυπωσιακών εγκαταστάσεών του, και με μεγάλη προθυμία απάντησαν σε όλες (και ήτανε πολλές) ερωτήσεις και απορίες των μαθητών.

Ευχαριστούμε μας άρεσε πολύ και θα σας ξανάρθουμε σύντομα.

Οι συνοδοί καθηγητές

  • Επίσκεψη στον Άρη 3/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *