Επίσκεψη στα Ελληνικά Καλώδια ΑΕ 3/2015

Σε μία συννεφιασμένη αλλά ευτυχώς όχι βροχερή μέρα του Μαρτίου του 2015 οι μαθητές των ειδικοτήτων των τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών της Β’ & Γ’ Τάξης του 6ου ΕΠΑΛ Αθηνών, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Cablel – Ελληνικά Καλώδια ΑΕ στη Θήβα.

Αντικείμενο της εταιρείας

Εκεί βρίσκεται ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας, το Εργοστάσιο καλωδίων ενέργειας και οπτικών ινών Ελληνικά Καλώδια με Συνολική έκταση: 175.082 τ.μ., Κτήρια: 44.408 τ.μ., Δυναμικότητα: 60.000 τόνοι ετησίως
και Προϊόντα: Καλώδια ενέργειας χαμηλής, μέσης, υψηλής και υπερυψηλής τάσης, καλώδια οπτικών ινών, αγωγοί χαλκού και αλουμινίου.

Εντυπώσεις από την επίσκεψη

Οι άνθρωποι της εταιρείας είχαν οργανώσει μία πολύ ασφαλή, φιλόξενη, κατατοπιστική και μεθοδευμένη ξενάγηση καθότι το εργοστάσιο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία. Είδαμε από κοντά τη γραμμή παραγωγής όλων των καλωδίων μεταφοράς ρευμάτων, τη βαφή και ολοκλήρωση των οπτικών ινών, τη διαδικασία μεταφοράς και αποστολής σε όλη την Ευρώπη αλλά και το μοναδικά συστήματα ποιοτικού ελέγχου και δοκιμών από υπερτάσεις και κεραυνούς.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές

τους ευχαριστήσαμε θερμά.

  • Επίσκεψη στην Cablel – Ελληνικά Καλώδια ΑΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *