Διαγωνισμός – Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού

Το εργαστήριο των Θερμοϋδραυλικών του 1ου ΕΚ συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό του Ε.Ι.Α.Χ., στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος για εντέκατη συνεχή χρονιά.

Ο διαγωνισμός

 Από το 2008 το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος, πραγματοποιεί ανελλιπώς τον διαγωνισμό δικτύων χαλκοσωλήνων σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ολοκληρώνεται με την ανάδειξη και την βράβευση των καλλίτερων εγκαταστατών δικτύων χαλκοσωλήνων.

Έτσι και φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ElvalHalcor A.Ε. με χαλκοσωλήνες και εξαρτήματα, μια σύγχρονη βιομηχανία στην παραγωγή σωλήνων χαλκού, των εταιριών VIRAX και KNIPEX με εργαλεία για την κατεργασία των χαλκοσωλήνων, που αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία Μπαρμπέρη Κ. & Σ. Ε.Π.Ε. και της εταιρίας FELDER με κολλήσεις και αλοιφές που αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία Γ.Πασχάλης – Κ.Λουαλί Ο.Ε.

Ο 12ος διαγωνισμός για τους καλύτερους εγκαταστάτες δικτύων χαλκοσωλήνων του έτους 2020, ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου, και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή 39 μαθητών από 13 τεχνικές σχολές του νομού αττικής.  Οι μαθητές κατόπιν οδηγιών της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΙΑΧ, κλήθηκαν να εφαρμόσουν σε ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια, σχέδιο εφαρμογής χρησιμοποιώντας χαλκοσωλήνες, με υλικά και εργαλεία που τους παρείχε το Ε.Ι.Α.Χ.. Οι εφαρμογές ήταν δύο τύπων: Ο μεν πρώτος  με χαλκοσωλήνες TALOS®  ο δε δεύτερος με ευκάμπτους χαλκοσωλήνες CUSMART®. Η χρονική διάρκεια για το κάθε σχέδιο ήταν 40 λεπτά.

Η βράβευση αναμένεται να γίνει στο τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους του 2021, ανάλογα με τις συνθήκες της πανδημίας, στις εγκαταστάσεις του ΕΙΑΧ, με δώρα που θα χορηγήσουν η ElvalHalcor και οι εταιρίες VIRAX και KNIPEX.

Στους τρεις πρώτους μαθητές που διακρίθηκαν θα απονεμηθεί τιμητική χάλκινη πλακέτα για την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και σημαντικά εργαλεία για τις μελλοντικές τους εγκαταστάσεις από την εταιρία Virax. Επιπλέον στο σχολείο που οι τρεις μαθητές του συγκέντρωσαν αθροιστικά την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σχολεία, θα δόθει από μία χάλκινη τιμητική πλακέτα και μια κουλούρα με επενδεδυμένο χαλκοσωλήνα TALOS®, ως υλικό για τις εργαστηριακές ασκήσεις, προσφορά της ΧΑΛΚΟΡ.

Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:

1ο Βραβείο ΖΩΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
2ο Βραβείο ΓΚΟΥΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 7ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ ΑΘΗΝΩΝ
3ο Βραβείο ΚΑΣΤΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ
Τιμητικός έπαινος ΖΩΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΣΥΡΙΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το σχολείο μας

Σε παλαιότερους διαγωνισμούς  το σχολείο μας κατέλαβε την 1η θέση ανάμεσα σε 20 συνολικά σχολεία από όλη την Αττκή που διαγωνίστηκαν.
Στο εργαστήριο δόθηκαν υλικά(σωλήνες, εξαρτήματα) για τη συνολική επίδοση των μαθητών του.

Στη φετινή χρονιά 2020-2021 ο μαθητής του σχολείου μας Γκούντης Βασίλειος(7ο Εσπ.Επαλ) πήρε την 2η θέση σε σύνολο 39 μαθητών από όλη την Αττική.

Βράβευση

Ο μαθητής πήρε σαν βραβείο ένα σετ εργαλείων για την προσπάθειά του .
Πολλά συγχαρητήρια για τις επιτυχίες του εργαστηρίου των θερμοϋδραυλικών από τη διεύθυνση του σχολείου και τον υπεύθυνο του εργαστηρίου κ.Δημήτριο Αρβανίτη.
Ευελπιστούμε σε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη προσπάθεια των μαθητών μας και την απονομή των βραβείων.

Κείμενα – Φωτογραφίες από κ. Αρβανίτη Δημήτριο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *