Επίσκεψη στην εταιρεία Landis+Gyr 3/2017

Περιγραφή Επίσκεψης

Τον Μάρτιο του 2017 οι μαθητές των ειδικοτήτων των τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών/ Ηλεκτρολογίας της Β’ & Γ’ Τάξης του 6ου ΕΠΑΛ Αθηνών επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας κατασκευής μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας Landis+Gyr στην Κόρινθο.

Αντικείμενο της εταιρείας

Η Landis+Gyr δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια, η Landis+Gyr απασχολεί 5.700 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.

Η θυγατρική της στην Ελλάδα, η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό της Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των «έξυπνων» μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 75 χώρες παγκοσμίως.

Πηγή

Εντυπώσεις από την επίσκεψη

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μας υποδέχθηκαν αρχικά και μας παρουσίασαν τους τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία, τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί για την κατασκευή των έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, τις προδιαγραφές ασφάλειας, το σύστημα logistics που χρησιμοποιεί καθώς και τον τρόπο που λειτουργεί ένας έξυπνος μετρητής ενέργειας. Στη συνέχεια μας ξενάγησαν στην γραμμή παραγωγής και σε όλους τους χώρους του εργοστασίου της. Μας είπαν δε ότι είμασταν και το πρώτο σχολείο των Αθηνών που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις τους.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και μην ανησυχείτε ακόμα και εάν δεν έρθουν άλλα σχολεία θα ξαναέρθουμε εμείς προσεχώς με νέα τμήματα μαθητών.

Οι Συνοδοί καθηγητές

  • Επίσκεψη στην εταιρεία Landis+Gyr 3/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *