Επίσκεψη στην εταιρεία Landis+Gyr 4/2019

Περιγραφή Επίσκεψης

Τον Απρίλιο του 2019 οι μαθητές των ειδικοτήτων των τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών/ Ηλεκτρολογίας της Β’ & Γ’ Τάξης του 6ου ΕΠΑΛ – 1ου ΕΚ Αθηνών επισκέφτηκαν για δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν πριν 2 χρόνια) τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας κατασκευής μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας Landis+Gyr στην Κόρινθο.

Αντικείμενο της εταιρείας

Η Landis+Gyr δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια, η Landis+Gyr απασχολεί 5.700 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.

Η θυγατρική της στην Ελλάδα, η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό της Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των «έξυπνων» μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 75 χώρες παγκοσμίως.

Πηγή

Εντυπώσεις από την επίσκεψη

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μας υποδέχθηκαν αρχικά και μας παρουσίασαν τους τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία, τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί για την κατασκευή των έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, τις προδιαγραφές ασφάλειας, το σύστημα logistics που χρησιμοποιεί καθώς και τον τρόπο που λειτουργεί ένας έξυπνος μετρητής ενέργειας. Οι έμπειροι μηχανικοί της εταιρείας έδωσαν πολύτιμες επαγγελματικές συμβουλές στους μαθητές μας. Στη συνέχεια μας ξενάγησαν στην γραμμή παραγωγής και σε όλους τους χώρους του εργοστασίου της.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τη διοίκηση της εταιρείας, τους μηχανικούς, τους “ξεναγούς μας” καθώς και την κα Ιωάννα Κατερίνη από το Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων που διοργάνωσε την επίσκεψή μας.

Οι Συνοδοί καθηγητές

Ζιάβρας Μ. Γανιάρη Ι. Ξυνός Ν. ΧΑτζηπαπαδόπουλος Α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *