ERASMUS 2019-20 Σχεδιασμός Συσκευασίας Τροφίμων

ERASMUS+ 2019-20- ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το 1ο ΕΚ Αθηνών, σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες ευθύνης του και στα πλαίσια σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 με κωδικό αριθμό 2019-1-EL01-KA102-062198, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Erasmus+ 2019, οργάνωσε και ολοκλήρωσε και για το σχολικό έτος 2019-20 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό μετακινήθηκαν 2 ροές, από 18 μαθητές και 2 συνοδούς καθηγητές η κάθε μία, στην πόλη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η πρώτη ροή μετακινήθηκε από 23/11/2019 έως 7/12/2019 και η δεύτερη από 28/11/2019 έως 12/12/2019.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φορέα Pallars Jussà, International Marketing & Services, S.L. και περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση, εργαστηριακά μαθήματα πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ειδικευμένες στη συσκευασία τροφίμων καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και ενημερώσεις σε δημόσιους οργανισμούς της Βαρκελώνης που ασχολούνται με την ασφάλεια συσκευασίας τροφίμων.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλάμβανε και πολιτιστικές επισκέψεις σε αξιοθέατα της Βαρκελώνης και της γύρω περιοχής όπως είναι το Μουσείο Νταλί, το Μουσείο Πικάσο, η Μονή Μοντσερράτ, η Εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια, το Πάρκο Γκιουέλ και οι πόλεις Φιγκέρες, Χιρόνα, Ταραγόνα, Βικ, Σίτζες, κ.ά.

Στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς δόθηκαν βεβαιώσεις ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Δυστυχώς, φέτος λόγω του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Κείμενα – Φωτογραφίες – Κώστας Γκυρτής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *