Ομιλία της κα Βάρσου Καθηγήτριας Ιατρικής

Καλεσμένη ομιλήτρια σήμερα στο 1ο ΕΚ Αθηνών του Διευθυντή κου Φίλιππου Δεληγιάννη, της Υπεύθυνης του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας κας Ειρήνης Χάλκου και της υπεύθυνης του εργαστηρίου Νοσηλευτικής και συντονίστριας της εκδήλωσης κας Ελένης Μαντζούκα, ήταν η κα Λίντα- Αγγελική Βάρσου-Παπαδημητρίου τ.Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Υφηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Κλινικός Βιοχημικός, Υγιεινολόγος, Ανοσοβιολόγος, μετεκπαιδευμένη στις ΗΠΑ στις νευροεπιστήμες και στην ολοκληρωμένη, λειτουργική και ολιστική αντιμετώπιση της Ιατρικής Επιστήμης και Πρακτικής.

Κοινό

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της Δρ. Βάρσου  με θέμα: “Μικροβιόκοσμος, Περιβάλλον & Νοσηρότητα” παρακολούθησαν μαθητές τμημάτων των τομέων: Υγείας, Διοίκησης Οικονομίας, Πληροφορικής, Ηλεκτρονικών-Ηλεκτρολογίας του 6ου ΕΠΑΛ Αθηνών και οι καθηγητές τους.

Η ομιλία

Το περιεχόμενο της διάλεξης που προσαρμόστηκε κατάλληλα από την ομιλήτρια για τους μαθητές του λυκείου μας κάλυψε πλήθος επιμέρους θεμάτων, ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • η επιδημική αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας είναι επιγενετικής και όχι γονιδιακής αιτιολογίας.
  • η αύξηση των νοσημάτων “φθοράς” και ο συσχετισμός με το σύγχρονο τρόπο διαβίωσης
  • η σημασία της ισορροπίας των ανθρώπινων κυττάρων με αυτά του μικροβιόκοσμου στο σώμα μας (αναλογία 1 προς 9)
  • η υποχρεωτική «συμβιωτική σχέση» που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ του ανθρώπου και του μικροβιόκοσμου που τον αποικεί, αλλά και όλων των άλλων ζωϊκών και φυτικών οργανισμών και του περιβάλλοντος γενικότερα.
  • οι τοξικές ουσίες, τα συμπληρώματα διατροφής και οι φυσικές τροφές
  • η τροφή είναι το φάρμακό μας,
  • οι παθήσεις ξεκινούν από το γαστρεντερικό σύστημα
  • η σημασία της διατήρησης της φυσιολογικής χλωρίδας στον οργανισμό μας

Ανταπόκριση

Η κα Βάρσου  σχεδόν σε κάθε ενότητα που ανέπτυξε, κυριολεκτικά βομβαρδίστηκε με ερωτήσεις κυρίως μαθητών, αλλά και καθηγητών  ενώ απάντησε σε όλες με επιστημονική τεκμηρίωση, εξαιρετική ευγένεια και με μεγάλη υπομονή. Συμβούλευσε τους μαθητές να γίνουν σκεπτόμενοι πολίτες, να αμφισβητούν το κατεστημένο και τα στερεότυπα, να αποκτήσουν γνώση, να αναζητούν την αλήθεια και … να τρέφονται και να ζουν φυσικά, σεβόμενοι το περιβάλλον και το σώμα τους.

Την ευχαριστούμε θερμά για την ομιλία της και καθόσον “αποτελούμαστε από κενό και ηλεκτρική ενέργεια” για “την ενέργεια” και για το χρόνο που μας διέθεσε.

  • Δρ. Βάρσου - Αρχή της Ομιλίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *